TA Freeride

Logo ta friraid

Hva

TA Freeride (tidligere FriRaid) er en frikjøringskonkurranse hvor vi fokuserer på mye moro og lav terskel. Det er en konkurranse hvor alle som kommer seg til startstreken for egen maskin kan delta. Selv om denne konkurransen handler om å kose seg på ski ned fjellet, vil det også være muligheter for å høkke de store klippene eller kjøre de store linjene. Konkurransen blir arrangert i et passende face i nærheten av Trondheim. Dette er arrangementet for deg som er nysgjerrig på konkurranseformatet av skikjøring i tillegg til deg som bare vil være med på en skikkelig moro dag i fjellet.

Historie

Vinteren 2014 arrangerte gruppen sin første frikjøringskonkurranse. Det ble satt et tak på 50 deltakere og etter responsen å dømme var dette på høy tid. Plassene ble fort fylt opp og Trondheims studenter viste med det at dette at de var klar for frikjøringsfest, selv uten snø. For de som ikke har fortrengt det, var Trøndelagsvinteren 2013/2014 en meget snøfattig vinter. Så og si ingen snøfnugg fant veien ned på bakken i fra tidlig desember til midten av mars. Heldigvis var konkurransen godt planlagt og to dager før rennstart begynte det å dumpe.  I de snørike hengene i nærheten av Oppdal falt det godt over meteren på to dager og konkurransen ble en kjempefest. Totalt 47 ski og brettkjørere forberedt på panserskare fullførte rennet i tett snøvær. Etter å ha brukt «TA Frikjøringskonkurranse» som arbeidsnavn ble konkurransen etter hvert omdøpt til TA FriRaid. Dette etter navneforslag fra Håvar Marsteen. Etter 2015 sesongen ble konkurransen igjen omdøpt til TA Freeride, etter flere utenlandske studenter ikke forsto hva konkurransen var.

Idéen bak

Det har i lengre tid vært snakk om at TA burde hatt sin egen frikjøringskonkurranse. Måten nordmenn står på ski på og deriblant majoriteten i gruppen har endret seg stort de siste årene. Fra å være en samlingsplass for avdankede alpintalent, med ønske om å sette de siste carvingsvingene i Vassfjellet, har gruppen fått et stadig større fokus på den frie, oppsøkende og oppdagende delen av alpin skikjøring. Tidlig på nitti-tallet stilte det 180 personer til start i gruppens slalåmrenn på Skifestivalen. I dag er det samling i Romsdalen, med toppturer på programmet, som trekker de store massene. TA holder det fortsatt gående med portkjøring i vassfjellet, men det har vært et ønske om noe mer. De siste årene har norgescupen i frikjøring blitt stadig større. TA har stilt med sin delegasjon i form av undergruppen «Hardt og bratt» og nå TA Freeride Team. Men dette har kun vært for de mest dedikerte. Det mangler ikke på habile skiskjørere i Student-Trondheim.  Men steget opp til NFC har kanskje vært litt stort å ta. Derfra startet idéen bak TA Freeride. Idéen var å skape en inngangsport til frikjøringsnorge. Gi en liten smakebit på det å kjøre konkurranse og kanskje være det første steget på veien til de som vil prøve seg hos NFC. I tillegg er det jo veldig gøy med en frikjøringskonkurranse.

TA Freeride 2016

http://ntnuita.no/program/1360057

Rapporter fra tidligere TA Freeride

2014
2015
  • http://ntnuita.no/articles/1386022#disqus_thread
  • http://www.friflyt.no/Ski/NTNU

comments powered by Disqus